Violet neemt deel aan de Warmste Week van Stubru
en steunt The Sound of Home van S.O.S. Kinderdorpen

The Sound of Home geeft jonge vluchtelingen in België de kans om muziekonderwijs te volgen in een academie in de buurt. The Sound of Home betaalt het inschrijvingsgeld, de boeken en de instrumenten van deze jongeren voor een volledig schooljaar in een academie naar keuze. Een mooi en noodzakelijk initiatief want de financiële en mentale barrière om naar een muziekschool te stappen is groot voor deze mensen die alles achterlieten en helemaal opnieuw moeten beginnen in een wereld die hen vreemd is. S.O.S. Kinderdorpen wil hier een brug slaan met het project The Sound of Home.

Het project loopt in samenwerking met het Klarafestival en is ondertussen succesvol gestart in september 2017. Ruim 100 jonge vluchtelingen volgen dit schooljaar muziekonderwijs, dankzij The Sound of Home !
Maar daar stopt het hopelijk niet. Enkel met voldoende fondsen kan S.O.S. Kinderdorpen de komende jaren haar project verder zetten en nog meer vluchtelingen de kans bieden een instrument (opnieuw) te spelen.

Omdat Violet sociaal engagement hoog in het vaandel draagt, zet ze haar schouders graag onder The Sound of Home. We zijn ervan overtuigd dat muziek heelt, verbindt, kansen biedt en gewoon ook héél fijn is. Bovendien past deze ‘warme actie’ perfect in ons cd-project Hanin: een cd opgenomen in maart 2017 mét en vóór vluchtelingen en opgedragen aan alle vluchtelingen waar ook ter wereld.

Op zaterdag 25 november 2017, geeft de oudste groep van ons orkest, op uitnodiging van Wild van Herent, een concert in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Herent. Dit concert wordt de aftrap van onze ‘warme actie’.
Het wordt een gevarieerd concert met nummers uit onze drie cd’s. Zowel klassiek, als folk uit oost en west én uit Zuid-Afrika staan op het programma. Voor de nummers van onze laatste cd Hanin, wordt Violet versterkt door gastmuzikanten Shalan Alhamwy (viool), Tammam Ramadan (ney), Tarek Alsayed Yahya (oud), Hassan Ali Shaker (kanoun), Robbe Kieckens (Arabische percussie).

De opbrengsten, waaronder ook de uitkoopsom van dit concert én de tussen 25 november en 25 december 2017 verkochte Hanin-cd’s, gaan integraal naar The Sound of Home.
De inkom is gratis, desgewenst kan je – zonder enige verplichting en naar eigen vermogen- een bijdrage geven en/of een cd kopen.

Er kan 400 man in de kerk, dus bij deze een warme uitnodiging!
Breng je onder/boven/over/achterburen, je familie, je vrienden, je klas- en studiegenoten mee want het wordt óngetwijfeld een ónvergetelijk en hartverwarmend concert!

Warme Violette groet!

Heb je vragen over deze ‘warme actie’, neem dan contact op via info@violetvioletje.com .
Meer info over The Sound of Home vind je op http://soundofhome.be/

Je vindt onze warme actie op de website van ‘De Warmste Week’ op deze pagina van Stubru.

Contactformulier


Violet vzw – Eekhoornlaan 16 – 3051 Sint-Joris-Weert
Webdesign by Steven Eerdekens

0

Je winkelwagen